Archief

Op ivd.nl vindt u actuele en betrouwbare informatie van en over de inspectie. Bent u op zoek naar oudere informatie? Of zoekt u een document dat op deze site heeft gestaan? Dan kunt u terecht in het webarchief.

Hoe werkt het webarchief?

www.ivd.nl/sitearchief maakt maandelijks een kopie van onze gehele website. U kunt het webarchief op 2 manieren gebruiken:

  • U kunt door de site navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender ( in de grijze balk links op het scherm) een beschikbare datum te selecteren. U kunt teruggaan tot 16 september 2021.
  • Via de zoekbalk (onder de kalender) kunt u de site doorzoeken. De zoekbox zoals u op ivd.nl gewend bent, werkt níet in het webarchief.

Tips bij het zoeken in het webarchief

  • Het webarchief bezoekt u het beste met een computer, laptop of tablet.
  • U kunt in het zoekveld meerdere woorden invullen. Gebruik geen aanhalingstekens. De zoekmachine doorzoekt alle pagina’s en documenten in het webarchief.
  • Gebruik in uw zoekterm geen speciale tekens, zoals - \ ? of letters met een accent, zoals ë.
  • In de lijst met zoekresultaten kunt u uit de blauwe titel afleiden om welke type informatie het gaat. Bijvoorbeeld een nieuwsbericht, brochure of rapport.
  • Pdf’s herkent u aan het rood-witte Adobe Acrobat logo. Alle documenten (pdf’s) hebben op ivd.nl altijd een voorlooppagina. U kunt een document daarom ook terugvinden via een webpagina. U herkent een webpagina aan het logo van een witte pagina met een groen bolletje.
  • De URL van de zoekresultaten (de rode tekst) geeft aanwijzingen over het soort pagina dat gevonden is. Bijvoorbeeld een download als er /download/ in de URL staat, of een tekstpagina als er /onderwerpen/ in de URL staat.
  • Ook de oorspronkelijke plaatsingsdatum staat in de URL. Deze is niet 100% betrouwbaar, omdat een document soms op een later moment vervangen is door een nieuwere versie.

Waarom een webarchief?

Informatie van de overheid moet goed vindbaar zijn. Zowel informatie van nu, als van vroeger. Oude informatie kan belangrijk zijn voor de Nederlandse geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op een overheidswebsite. In een rechtszaak bijvoorbeeld kan informatie van een overheidswebsite als bewijsmiddel worden ingezet. Daarom worden oude pagina's van ivd.nl bewaard. Wilt u weten wat er eerder stond op deze website? Kijk dan op www.ivd.nl/sitearchief.

Hosting

Het webarchief van ivd.nl wordt beschikbaar gesteld op de site van sitearchief.nl.