Altijd blijven opletten

Als de omstandigheden waarin een militaire eenheid opereert veranderen, kunnen ook de risico’s veranderen. De eenheid moet die dan opnieuw in kaart brengen en zo klein mogelijk maken. Dergelijk situationeel risicomanagement past Defensie steeds vaker toe in de voorbereiding en planning van haar werkzaamheden. Maar ook in de uitvoering is het van belang de veranderende risico’s scherp in de gaten te houden en daar ziet de Inspectie Veiligheid Defensie ruimte voor verbetering.

CV90

De inspectie komt tot deze aansporing aan het adres van Defensie na een onderzoek naar de val van een militair van een commandovoertuig CV90. Hij was bezig met herstelwerkzaamheden, viel van meer dan twee meter hoogte van het voertuig af en raakte ernstig gewond. Hoewel het voorval dateert uit 2019, zijn de inzichten in het rapport van de IVD anno 2023 onverminderd relevant. 

Meer informatie en het gehele rapport: klik op onderstaande link.